JAG SKRIVER PÅ EN BOK OM en dröm OM  ETT HUS, SOM BLEV SANT...

Så här lyder de första raderna i PROLOGEN: 

"Tänk att man kan älska ett hus som vore det ett besjälat väsen! Vet du hur det är? Och vet du hur det är att längta dit, fast man bara sett det i sina drömmar?

Vad längtar du efter, och vad gör du med din längtan? Själv skrev jag. Jag skrev och skrev och delade mina tankar i en blogg. Med tiden blev det allt mer konkret vad det var jag sökte; hur huset som jag längtade till var.

Huset blev verklighet. Och det jag skrivit i bloggen bestämde jag mig för att förbättra, strukturera och illustrera. Istället för att orden bara skulle existera digitalt på en skärm, skulle de nu präntas på papper och sättas inom pärmar. Det känns verkligare med en bok som man kan sitta under ett träd och läsa, än en blogg; och jag vill ha verklighet! En blogg är på något sätt flyktig, likt en dröm. Inget fel med det! Allt utav värde, tror jag börjar där någonstans – som en dröm. Mitt hus till exempel. Jag började göra boken om Huset. Det skulle vara en bok om längtan tänkte jag; om en längtan som blev till en dröm och som faktiskt blev verklighet. Mitt hus!"


Så här säger Folk om boken:

"Vilken fin bok! Jag tror att huset drömde om dig också: längtade efter att bli bebott och omhändertaget av någon med sådan omsorg. En bok som inspirerar till att drömma kreativt - inte så mycket som flykt - att verkligen brodera ut drömmen... för att se den falla ut i verkligheten. Lika mycket en inspiration till att vårda en plats, en trädgård, ett hem, ett hus. Jag tycker mycket om de praktiska råden. Hur en såpar ett trägolv, sätter in vinterglas, gör rent en gammal madrass. Kärleken till de där vardagliga detaljerna en rör vid varje dag: en strömbrytare i bakelit, en nött dörrknopp och de vackra bevarade linoleumgolven. Bilderna är heelt underbara!"

Ebba Hammarskiöld

"Man lockas att se huset med dina ögon och det är spännande. Blir aldrig ointressant. Du hittar vinklar, ljus och motiv och detaljer som ingen annan. Både i texten och i bilderna”.

Tomas Jansson


Se trailern om boken!


0

 .